Lynjustits i to sager om udlændinges spirituskørsler

Den 20. oktober 2014 kl. 15.00 blev to litauiske statsborgere fremstillet i Glostrup Ret og sigtet for spirituskørsler. Ifølge sigtelserne havde de to litauere dagen før, den 19. oktober 2014 omkring kl. 19.30, på skift kørt spirituskørsel i den samme bil og på den samme parkeringsplads ved et supermarked i Hvidovre.

Begge de sigtede nægtede sig skyldige. De bestred, at de havde ført bil på parkeringspladsen. De mente også, at de havde indtaget alkohol efter de påståede kørsler.

Blodprøver fra de sigtede udtaget efter de påståede kørsler viste alkoholpromiller på henholdsvis 2,63 og 3,30.

Anklageren rejste herefter tiltale i sagerne og tilkaldte det vidne, der havde anmeldt sagen til politiet. Vidnet kom til stede i retten umiddelbart efter, således at hovedforhandlingen kunne gennemføres med det samme.

21 timer efter kørslerne, afsagde retten dom i sagerne.

Retten lagde efter vidnets forklaring om kørslerne og det efterfølgende hændelsesforløb til grund, at begge de to litauiske statsborgere havde kørt spirituskørsel og med alkoholpromiller i hvert fald over 2,00. De blev begge straffet med fængsel og ubetinget førerretsfrakendelse i Danmark i 3 år.

Sagen er nævnt på Glostrup Rets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *