Nu kommer SKAT på besøg i dit hjem, når du har håndværkere!

13 dage var alt det kunne blive til i høringsfrist, da skatteminister Torben Möger Petersen sendte sit meget vidtgående lovforslag om SKATs ret til at foretage indtrængen på privat grund uden dommerkendelse. Det er ikke ret megen tid i forhold til et  lovforslag med så vidtgående konsekvenser. Lovforslaget vil betyde – dersom det vedtages – at SKAT får mere vidtgående beføjelser end politiet har i dag, idet de folk, som f.eks. befinder sig i fru Hansens have, ifølge lovforslaget skal oplyse CPR nr.  navn og adresse, samt har pligt til at forevise personlige pairer. Endvidere kommer fru Hansen til at hæfte for eventuelle håndværkerens gæld til SKAT, dersom hun vælger at betale kontant med mere end 10.000,-

Indrømmet! RUT-register og øget indsats mod sort arbejde har hidtil ikke ligefrem udryddet problemet. Men dette er ikke i orden, at man nu indfører regler, som vækker mindelser tilbage fra svundne tider, før vi fik en grundlov. De rettigheder vi har i medfør af grundloven bør ikke krænkes – uanset hvad. Der er tale om spilleregler, som ikke kan sættes ud af spil – uanset hvilken partifarve den til enhver tid siddende regering har – og det gælder også farven ”Rød”. Men kan endog fristes til at opstille den påstand, at ”farven rød” op gennem tiderne har haft de største armbevægelser, når det gjaldt at gøre anskrig, når de mente at staten overskred grænserne for borgerens retssikkerhed i forhold til grundloven. Her tænker jeg på f.eks. retssager for brud på grundloven som følge af tiltrædelse af EU-traktater, politiets præventive anholdelse af BZere . Så derfor må regeringen da selv have det bedste blik for, hvad man kan – og ikke kan – tillade sig som statsmagt, skulle jeg mene. Selv i den bedste sags tjeneste kan hensigten ikke hellige målet – det gælder også for skatteministeren og i sidste ende Statsministeren.

”Advokatsamfundet” bedt om foretræde for Folketingets Skatteudvalg, fordi rådets indsigelser er blevet ignoreret på Christiansborg. Jeg håber at det måske kan være med til at ændre indstillingen hos regeringen, så man kan komme tilbage til ”tegnebrættet” og få lavet nogle regler, som ikke træder på grundloven og dermed borgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *