Regeltilpasning “Bekendtgørelse om Svømmeanlæg”

Hurtig reaktion på svømmesøproblemer

26. marts 2012 / Politik / Af Dan Bjerring 

Miljøministeriet er nu parat til at indføre dispensationsordning for svømmesøer uden anvendelse af klor.

REGELTILPASNING
Der blev reageret hurtigt fra Mijøministeriets side, da Licitationen onsdag kunne fortælle, at en anlægsgartner i Roskilde, Junckerhaven, ikke kunne etablere miljørigtige svømmesøer i Danmark uden anvendelse af klor, selv om disse var godkendt af sundhedsmyndighederne i flere andre EU-lande, herunder Sverige og Tyskland.Historien blev citeret i blandt andet Danmarks Radios P4, og så skete det noget. Junckerhavens advokat, den tidligere direktør i Danske Anlægsgartnere Stephan Falsner, modtog et brev fra Miljøministeriet, hvoraf det fremgår, at “svømmebadsbekendtgørelsen forventes ændret i sommer 2012. Der vil ikke indgå regler, som generelt gør det muligt at etablere svømmebadsanlæg uden desinfektion”.

Det understreges, at den nye bekendtgørelse vil indeholde en “dispensationsordning”, så det bliver muligt at ansøge om at få dispensation til at gennemføre forsøg med ny svømmebadsteknologi, som ikke kan rummes af de almindeligt gældende regler.

Skridt i rigtig retning
Stephan Falsner siger til Licitationen, at “det er et skridt i den rigtige retning”, men at Junckerhaven har svært ved at forstå, hvorfor man i Danmark ikke kan have badesøer efter de samme regelsæt, som gælder i det meste af det øvrige Europa:- Miljøministen burde have undtaget badesøer fra pligten til at tilsætte klor. Men samtidig er vi glade for at miljøministeren har taget vores henvendelse positivt op og har givet et hurtigt svar.- Min klient ser frem til at komme i dialog med myndighederne, så der bliver sat nogle retningslinjer op for etablering af svømmesøer – og så håber han at Gudenåens Camping hurtigt får dispensation, så han kan bygge anlægget færdig inden højsæsonen sætter ind, siger Stephan Falsner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *