-
RSS

Nye indlæg

Tænk før du trykker af
Håndværksmester anklaget for tyveri i et byggemarked men blev frifundet.
Hvornår må arbejdsgiver læse de ansattes E mails?
De nye persondataregler træder i kraft den 25. maj 2018
Pas på din nemID - også derhjemme når du har gæster

Kategorier

Ansættelsesret
Arbejdsmiljø
Entrepriseret
Erhvervsret
Fast ejendom
Jagt
Køb
Ligebehandling
Nye love og regler
Politik og jura
Specialstrafferet
Strafferet
drevet af

Min blog

En virksomhed som søgte om medlemskab af arbejdsgiverforening blev omfattet af overnskomst, selvom dens indmeldelse blev afvist.

En virksomhed som søgte om medlemskab af arbejdsgiverforening blev omfattet af overnskomst, selvom dens indmeldelse blev afvist.
 
En arbejdsgiver er blevet dømt i Arbejdsretten for overtrædelse af en overenskomst indenfor byggeri. Dette selvom virksomheden ikke havde indgået overenskomst med forbundet eller var medlem af en arbejdsgiverforening, eller på anden måde omfattet af en overenskomst.
Virksomheden havde på et tidspunkt søgt om optagelse i arbejdsgiverforeningen. Alene det forhold, at virksomheden havde søgt om optagelse gjorde, at den blev omfattet af overenskomsten – også selvom arbejdsgiverforeningen havde afvist at optage virksomheden.
Det fremgår af domskonklusionen i en sag fra 2012 (AR 2010.0371). Det særlige ved denne sag var, at arbejdsgiverforeningen havde givet meddelelse til forbundet om at virksomheden havde søgt op optagelse og havde betalt indskud. Ifølge arbejdsgiverforeningens egne regler bliver virksomheden overenskomstdækket på tidspunktet for indmeldelsen, selvom optagelsen ikke bliver en realitet. Konsekvensen er, at Hovedaftalen medfører, at overenskomsten hviler på virksomheden til evig tid, medmindre den bliver opsagt til bortfald med frigørelseskonflikt til følge.0 kommentarer til En virksomhed som søgte om medlemskab af arbejdsgiverforening blev omfattet af overnskomst, selvom dens indmeldelse blev afvist.:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment