-
RSS

Nye indlæg

Tænk før du trykker af
Håndværksmester anklaget for tyveri i et byggemarked men blev frifundet.
Hvornår må arbejdsgiver læse de ansattes E mails?
De nye persondataregler træder i kraft den 25. maj 2018
Pas på din nemID - også derhjemme når du har gæster

Kategorier

Ansættelsesret
Arbejdsmiljø
Entrepriseret
Erhvervsret
Fast ejendom
Jagt
Køb
Ligebehandling
Nye love og regler
Politik og jura
Specialstrafferet
Strafferet
drevet af

Min blog

Regler om flagning i Danmark

Jeg fik en henvendelse fra en , som var træt af, at lejerne af naboens sommerhus flagede med et udenlandsk flag. Han synes ikke det hører sig hjemme, men kendte ikke juraen. Jeg fik lyst til at undersøge det nærmere, nu da vi er på vej mod sommeren og udelivet.
Det viser sig, at der er flere bekendtgørelser, som stadig er i kraft, som regulerer flagning i Danmark. Anerkendte fremmede stater har  ret til at flage med deres nationalflag på ambassader og lignende bygninger. Ellers er det som udgangspunkt  forbudt at flage med udenlandske flag. Man kan søge om tilladelse til at flage med udenlandske flag. Tilladelse gives af politiet. Der kan gives tilladelse til at flage med udenlandske flag ved f.eks. sportsstævner, udstillinger, indvielser og lignende. Ifølge reglerne skal der samtidig  flages med ”Dannebrog” af mindst samme størrelse og på en ikke mindre fremtrædende plads. Det er dog  generelt tilladt til at flage med de nordiske, grønlandske og færøske flag, samt FN flag og EU flag.
Hvornår og hvordan der flages med "Dannebrog" er reguleret i en række vedtagne "normer", som ikke er lovstof, men man kan se disse på nedenstående link:

 

0 kommentarer til Regler om flagning i Danmark:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment