-
RSS

Nye indlæg

Tænk før du trykker af
Håndværksmester anklaget for tyveri i et byggemarked men blev frifundet.
Hvornår må arbejdsgiver læse de ansattes E mails?
De nye persondataregler træder i kraft den 25. maj 2018
Pas på din nemID - også derhjemme når du har gæster

Kategorier

Ansættelsesret
Arbejdsmiljø
Entrepriseret
Erhvervsret
Fast ejendom
Jagt
Køb
Ligebehandling
Nye love og regler
Politik og jura
Specialstrafferet
Strafferet
drevet af

Min blog

Lovligt at bortvise "falsk syg" funktionær

En medarbejder, som havde sygemeldt sig tog på bilshow for at være dommer i en konkurrence. Det fandt arbejdsgiver ud af og han blev derefter bortvist.
Den ansatte havde opsagt sin stilling til udgangen af juni måned 2014. Det havde to af hans øvrige kolleger også. Den 5. Juni meldte han sig syg pr. SMS. Arbejdsgiver som var presset bl.a. på grund af de øvrige opsigelser, havde ikke mulighed for at finde en erstatning for medarbejderen. Derfor spurgte pr. SMS om medarbejderen kunne klare nogle enkelte opgaver, selvom han var syg. Medarbejderen svarede, at han havde mavesmerter og knapt nok kunne komme ud af sengen. Dagen efter sendte medarbejderen en ny SMS om at han stadig var syg. Herefter spurgte arbejdsgiver om han kunne løse nogle opgaver i week-enden. Det svarede medarbejderen ikke på.
Under sagen kom det frem, at medarbejderen godt nok havde kontaktet sin læge den 5. Juni, men til ham havde han givet nogle forkerte oplysninger. Retten valgte derfor at tilsidesætte lægens konklusioner m.h.t. om han var syg.
På denne baggrund kunne medarbejderen ikke løfte bevisbyrden for at han var fraværende på grund af sygdom og bortvisningen var derfor i orden. Det resultat kom både byret og landsret til.
Udgangspunktet er, at sygdom er lovlig fraværsgrund og derfor kan et ansættelsesforhold ikke ophæves – medmindre altså, at der er tale om at medarbejderen groft har misligholdt sit ansættelsesforhold.
Det er naturligvis en konkret vurdering og der findes andre domme, hvor domstole har valgt ikke at tilsidesætte den lægelige vurdering. Et eksempel var en ansat, som sygemeldte sig på grund af stress og tog på en skiferie, som hun havde får nej til at afholde af sin arbejdsgiver. Her kom retten frem til at fraværet var lovligt på grund af sygdom.

 

0 kommentarer til Lovligt at bortvise "falsk syg" funktionær :

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment